10 Kasım 2009 Salı

The man who wasn't there

Arıza kadınlardan işte o da bildiğiniz. Babası hiç olmamışlar, babası terk eylemişler, babası bir var bir yok olanlar, babası beş para etmezler, babası çok çalışanlar, babası para basanlar, babası pek eve uğramayanlar; tembel babalar, sorumsuz babalar, istismarcı babalar, şiddet seven babalar, vurdumduymaz, çocuk sevmez babalar; zorunluluktan çekip gidenler, hiçbir sebep yokken gidenler, başka kadın için gidenler; fazla kötü olduğu için, fazla iyi olduğu için, sadece öyle olduğu için.... Farketmez, babalar sikimizde falan değil, ama söylemeyin üzülmesinler yine de. Üzülürler çünkü akıllara durgunluk verir bir şekilde bu hiç siklenmeyen, asla çocukları tarafından sevilmemiş adamlar.

Baba toplumsal hayata giriş biletinizdir, öyle de can sıkıcı bir işlevleri vardır. Babasız kızlar şanslıdır. Erkekleri sömürmeyi bilmezler, erkek idare sanatından bihaber, sonsuza kadar çocuk kalma haklarını kullanırlar. Patronlarını kıçlarına takmazlar, öğretmenlerine saygı duymazlar, koca sözü dinlemezler, erkeklerine muamale çekmezler, her türlü otorite figürüne nanik çekerler sadece. Kimse onlara bulaşmak istemez, babaları nasıl siktir olup gittiyse yanlarına yaklaşma hatasına düşmüş herkes kıçlarındaki kazığı çıkarmaya çalışarak uzaklaşır.

Varlığını sevmez onlar adamların, yokluğuna masallar yazarlar. Her arıza kadının bir orada olmayan adamı vardır, acı çektirsin diye kendine. Ve aklı başında herkes bilir ki kimse tadından yenmeyen acılara tenezzül etmez. İtinayla yaratırlar onlar olmayan adamlarını: gözleri yoktur mesela adamların, elleri ahşaptandır, dilleri yılan kuyruğu, tenleri çelik, kalpleri kör kuyu, kanları tuğla tozu. Gerçek adamlar yaşamaktadırlar, bu kadarı fazla gelmektedir arıza kadınımıza.

Sinemaya gitmeyelim, birlikte yemek yersek var olursun, yemeyelim o yüzden; konuşmaya kalkarsan buz kesilirim, ihtiyaçların falan da olmamalı, içmek ve arada bir işemek dışında. Mümkünse yatakta da başarısız ol, sakın olma hatta, sakın becereme, sakın inleme, asla erekte olma. Düşünme, söyleyecek sözün olmasın hiçbir konuda ama sakın çaktırma. O kocaman boşluklar kolay yaratılmıyor, biraz çabala. Sonra lütfen ama lütfen sana nasıl aşık olduğuma bakıp gururundan çatla, orada olmayan adam olmak kolay mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder